“ Овошје “

Ниедно овошје не ги содржи сите хранливи материи во совршен баланс. Секое овошје има свои уникатни хранливи материи, но ниту едно овошје не е “совршено”. Апсолутно, разновидноста на овошјата е многу важна за здрава исхрана и здрав организам. Секое овошје содржи разни хранливи материи, витамини, минерали и антиоксиданти, што во суштина значи добро здравје. Конзумирањето на разновидно овошје може да помага во редукција на ризикот од разни заболувања. Тие ја поддржуват општата добра форма на организмот и помогат да се чувствувате со повеќе сила и енергија. Важно е да инклузирате разнообразност од овошја во вашата исхрана за да добиете што повеќе нутриенти и придобивки за подобро здравје.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!