“ Shumëllojshmërija e ushqimit “

Shumëllojshmëria e ushqimit është e rëndësishme për shëndetin. Konsumimi i ushqimeve të ndryshme mund të sigurojë një gamë të gjerë të nutrientëve që organizmi i ka nevojë për të funksionuar shëndetshëm. Konsumimi i shumëllojshmërisë së ushqimeve ndihmon në parandalimin e deficencave të materijeve të ndryshëme ushqyese. Shumëllojshmëria e ushqimit ndihmon në përkrahjen dhe mbrojtjen e shëndetit në përgjithsi. Megjithatë, gjatë të ushqierit duhet të ruajmë balancën. Shumëllojshmëria është e rëndësishme, por gjithashtu duhet të kujdesemi për cilësinë e ushqimit që konsumojmë dhe për sasinë që hamë, sepse xhdo gjë që teprohet është e dëmshme për shëndetin.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!