“ Ushtrimet e frymëmarrjes “

Ushtrimet e frymëmarrjes në mëngjes mund të jenë një mënyrë e shkëlqyer për të përmirësuar shëndetin tuaj dhe për ta nisur ditën me energji pozitive. Ushtrimet e frymëmarrjes zakonisht përfshijnë teknika të tilla si frymëmarrja e thellë, mbajtja e frymës dhe nxjerrja e ngadaltë. Këto ushtrime fokusohen në kontrollin e frymëmarrjes dhe mund të ndihmojnë në përmirësimin e kapacitetit të mushkërive dhe shëndetin e përgjithshëm. Ushtrimet e frymëmarrjes mund të ndihmojnë në rritjen e nivelit të oksigjenit në trup, duke sjellë më shumë energji dhe vitalitet. Ndihmojnë në zhvillimin e kapacitetit të mushkërive dhe parandalojnë ndërprerjet e frymëmarrjes. Në qetësimin e sistemit nervor, duke ulur stresin dhe ankthin. Një frymëmarrje e thellë mund të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe në mbështetjen e sistemit të tretjes. Nëpërmjet kontrollit të frymëmarrjes, mund të ndihmohet përmirësimi i fokusit dhe kujtesës gjatë ditës.

 

Ushtrimet e frymëmarrjes:
1. Thithni thellë përmes hundës (frymëmarrje e thellë)
2. Mbajeni frymën për një kohë të shkurtër (p.sh., 4-5 sekonda).
3. Nxjerrni ngadalë dhe plotësisht përmes gojës.

Gjatë kryerjes së këtyre ushtrimeve, fokusohuni në rritjen e volumit të frymëmarrjes dhe përmirësimin e cilësisë së saj. Ju mund t’i përshtatni këto ushtrime sipas preferencave tuaja dhe t’i përdorni ato si një mjet për të relaksuar trupin dhe mendjen tuaj në fillim të ditës.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!