“Кратка пауза“

Кратката пауза во попладневните часови не е само пријатен момент, туку и неопходен за нашето здравје и благосостојба. Краток период на одмор може да ја обезбеди потребната психофизичка енергија. Паузите не мора да бидат долги, само неколку минути можат добро да влијаат на телото. Седење на тераса, прошетка во природа или дремка – ова се начини да се опуштите и да го подобрите вашето ментално и физичко здравје. Истражувањата покажуваат дека кратки периоди на одмор може да го намали стресот, да го подобри расположението и да го зајакне имунолошкиот систем. И така, краткиот попладневен одмор не е само пријатен момент, туку и предуслов за одржување на рамнотежа помеѓу работата и одморот. Да го почитуваме и вклучиме овој момент во нашето секојдневие, бидејќи придонесува за здравјето.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!