“Mëngjesi hahet në orën 07:00 për shëndet të mirë.”

Një mëngjes i hershëm është një nga vaktet më të rëndësishme të ditës dhe ka shumë përfitime shëndetësore. Ngrënia e një mëngjesi të pasur dhe të shëndetshëm në orën 7 të mëngjesit mund të sigurojë energji, të ndihmojë në ruajtjen e një peshe të shëndetshme dhe të ndihmojë trupin të funksionojë siç duhet. Pas një gjumi të natës, trupi ka nevojë për një furnizim të ri energjie. Një mëngjes i hershëm e shpërndan glikogjenin e ruajtur në muskuj dhe i jep trupit energji për aktivitetet e ditës. Mëngjesi ndihmon në aktivizimin e mëlçisë për të prodhuar sheqernat e nevojshme për energji. Një vakt mëngjes i shëndetshëm mund të ndihmojë në kontrollin e oreksit dhe në uljen e urisë gjatë gjithë ditës, duke ndihmuar në ruajtjen e një peshe të shëndetshme. Ngrënia e një mëngjesi të pasur me proteina, fibra, vitamina dhe minerale është një mënyrë e mirë për t’i siguruar trupit lëndët ushqyese të nevojshme, të ndihmojë në përmirësimin e vigjilencës dhe fokusit gjatë gjithë ditës. Për një mëngjes të shëndetshëm, mund të hani gjëra të tilla si vezë, drithëra, fruta, qumësht ose produkte qumështi pa yndyrë. Sigurohuni që mëngjesi juaj të përmbajë një kombinim të mirë të karbohidrateve, proteinave dhe yndyrave të shëndetshme.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!