“Sa më i hidratuar të jetë trupi, aq më mirë do të funksionojë.”

Uji është i nevojshëm për shëndetin dhe funksionimin normal të trupit tonë. Meqenëse pjesa më e madhe e trupit tonë është ujë, mbajtja e një niveli të mirë hidratimi është thelbësor për funksionimin e qelizave, organeve dhe sistemeve të trupit. Uji është shumë i rëndësishëm për transportimin e lëndëve ushqyese dhe substancave të tjera thelbësore në trupin tonë. Këto lëndë ushqyese dhe substanca të tjera thelbësore përfshijnë glukozën, elektrolitet (si natriumi, kaliumi dhe kloruri), vitaminat dhe mineralet e tjera.

Uji është një komponent i rëndësishëm i gjakut dhe lëngjeve të tjera të trupit që i bartin këto substanca thelbësore në qelizat e trupit, duke u siguruar atyre energjinë e nevojshme për të funksionuar normalisht. Gjithashtu ndihmon në eliminimin e mbetjeve dhe toksinave nga trupi përmes urinës dhe djersës. Një nivel i mirë hidratimi gjithashtu ndihmon në ruajtjen e temperaturës normale të trupit. Nga ana tjetër, mungesa e ujit mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore si dobësi, lodhje, kapsllëk, madje mund të ndikojë në funksionimin e sistemit nervor qendror dhe të gjithë organizmit në përgjithësi. Prandaj, është e rëndësishme të sigurohet pija e duhur e ujit për të mbajtur trupin tonë të hidratuar dhe funksional në nivelin më të mirë të mundshëm.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!