LekovitaBloom’s

Кога консумираме храна богата со протеини, нивото на грелин (Ghrelin) хормонот кој го регулира апетитот, се намалува, додека нивото на лептин (Leptin) кој се поврзува со чувството на ситост, се зголемува. Ова може да резултира во помало конзумирање на калории и подобра контрола на апетитот, што на крај може да доведе до загуба на тежина и подобро здравје во целост.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!