BarnavitaBloom’s

Еnzima e reninës, e cila sekretohet nga veshkat luan një rol të rëndësishëm në rregullimin e presionit të gjakut përmes sistemit renin-angiotensin-aldosteron. Konvertuesi i angiotenzinës është enzima përfundimtare në këtë sistem, e cila konverton angiotensin I në angiotensin II, e cila shkakton vazokonstriksion dhe presion të lartë të gjakut.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!