“Pap testi”

Pap testi është një procedurë e rëndësishme dhe e thjeshtë që përdoret për të zbuluar shenjat e hershme të ndryshimeve në qelizat e qafës së mitrës. Kjo procedurë mund të identifikojë kancerin e qafës së mitrës në një fazë të hershme, kur trajtimi është më efektiv dhe shanset për shërim janë më të mëdha.

Kur një Pap test bëhet në mënyrë rutinore, ai është shumë i dobishëm në zbulimin dhe trajtimin e kushteve që i paraprijnë kancerit, si dhe në parandalimin e zhvillimit të tij. Është e rëndësishme që gratë ta bëjnë këtë test bazuar në rekomandimet e mjekut të tyre dhe t’u përmbahen orareve të rregullta të testimit për të siguruar zbulimin e hershëm dhe trajtimin e duhur nëse ka ndonjë shenjë paralajmëruese.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!