“Infeksionet e veshit tek fëmijët”

Infeksionet e veshit janë një problem i zakonshëm tek fëmijët dhe mund të shkaktojnë komplikime serioze nëse nuk trajtohen me kujdes. Kujdesi i duhur në pastrimin e veshëve është një masë e rëndësishme për të parandaluar infeksionet dhe për të mbrojtur shëndetin e veshëve. Kur veshët trajtohen me kujdes gjatë pastrimit, rreziku i infeksionit është shumë më i ulët. Pastrimi i veshëve duhet të bëhet me kujdes për të shmangur dëmtimin e tyre dhe për të parandaluar hyrjen e substancave të huaja që mund të shkaktojnë infeksione. Duke përdorur mjete të pastra dhe të buta, të tilla si sfungjer ose pambuk të lagur, pastrimi duhet të jetë i butë dhe i kujdesshëm.

Pastrimi i kanalit të veshit me kunjat e pambukut për veshë nuk është e preferueshme, ajo mund të shkaktojë mbylljen e veshit, ndezjen deri te pëlcitja e timpanit. Kunjat e pambukut duhet të përdoren vetëm për të pastruar zonën e jashtme të veshit dhe në asnjë mënyrë nuk duhet të futen në zonën e brendshme pasi dylli futet në brendësi dhe shkakton inflamacion. Nëse mendoni se fëmija juaj ka një infeksion në veshë, është e drejtë ta dërgoni te pediatri për një ekzaminim profesional.

Është gjithashtu e rëndësishme të shmangni prekjen e pjesës së brendshme të veshit për të shmangur dëmtimet dhe për të parandaluar infeksionet. Kështu, duke u kujdesur për higjienën dhe duke marrë masat e duhura për të parandaluar dëmtimin e veshëve tek fëmijët, mund të ruani shëndetin e tyre dhe të parandaloni infeksionet.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!