LekovitaBloom’s

Хормонот алдостерон, кој се лачи од надбубрежните жлезди, помага да се регулира нивото на калиум во телото. Недостатокот на овој хормон води до високо ниво на калиум во крвта, што може да предизвика проблеми со срцето и мускулите.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!