LekovitaBloom’s

Вазоконстрикцијата или стеснувањето на крвните садови може да придонесе за висок крвен притисок или хипертензија. Кога крвните садови се стеснуваат, крвниот притисок се зголемува поради поголема отпорност на протокот на крв. Ова може да биде резултат на различни фактори, вклучувајќи стрес, високо ниво на адреналин, одредени лекови или разни патолошки состојби како што е атеросклероза.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!