BarnavitaBloom’s

Arteriet në tru, duke përfshirë arteriet karotide dhe arteriet vertebrale, furnizojnë trurin me gjak të oksigjenuar dhe të pasur me lëndë ushqyese. Këto arterie degëzohen në një rrjet arteriesh dhe kapilarësh më të vegjël që mbulojnë të gjithë trurin. Çdo pengesë për qarkullimin normal shkakton dëmtim të trurit dhe manifestohet me patologji të ndryshme psikofizike.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!