LekovitaBloom’s

Врската помеѓу дишењето и отчукувањата на срцето позната како респираторна синусна аритмија има важни психофизиолошки импликации. На пример, контролираното дишење, како што е длабокото, ритмичко дишење, може да се користи за стабилизирање на отчукувањата на срцето и хипертензијата, што позитивно влијае на здравјето на срцето и белите дробови.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!