LekovitaBloom’s

Човечките коски постојано се во процес на ремоделирање, кој вклучува ресорпција на старата коска и формирање на нова коска. Овој процес е регулиран со хормони, фактори на раст и механички стрес. Ремоделирањето на коските е клучно за одржување на нивната сила и интегритет, а физичката активност и правилната исхрана се важни за поддршка на овој процес.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!