LekovitaBloom’s

Ентеричниот нервен систем (ЕНС), таканаречениот „втор мозок“ во гастроинтестиналниот тракт, контролира различни аспекти на варењето, вклучувајќи го движењето на храната, лачењето на ензими и регулирањето на протокот на крв во гастроинтестиналните органи.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!