BarnavitaBloom’s

Qelizat riprodhohen përmes një procesi të quajtur mitozë, ku një qelizë ndahet në dy qeliza identike të quajtura qeliza bijë. Kjo është thelbësore për rritjen, zhvillimin dhe riparimin e indeve të trupit. Kur qelizat humbasin kontrollin e ndarjes së tyre, shfaqen qeliza anormale të njohura si kancer. Qelizat e kancerit shumohen në mënyrë të pakontrolluar dhe formojnë tumore.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!