LekovitaBloom’s

Апоптозата е програмирана смрт на клетките, која е неопходна за одржување на здравјето на организмот. Овој процес помага да се отстранат оштетените или дисфункционалните клетки. Дисфункција во процесот на апоптоза може да доведе до акумулација на оштетени клетки, што е поврзано со разни болести, вклучувајќи невродегенеративни болести и автоимуни болести.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!