LekovitaBloom’s

Плунката е комплексна течност која содржи вода, електролити, муцин, антибактериски соединенија (лизозим, лактоферин и пероксидаза) и други ензими (амилаза и липаза). Овие компоненти играат важна улога во варењето на храната, одржувањето на здрав орален микробиом и заштитата од инфекции. Затоа, редовната орална хигиена е важна за подобрување и одржување на нејзините функционални својства.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!