LekovitaBloom’s

Псевдо-алергиските реакции на храна, исто така познати како реакции на преосетливост посредувани од не – IgE, имитираат вистински алергиски реакции, но не го вклучуваат имунолошкиот систем на ист начин. Наместо да бидат поттикнати од производството на имуноглобулин Е (IgE) антитела од имунолошкиот систем, овие реакции често се должат на други механизми, како што е ослободувањето на хистамин или други хемикалии директно од компонентите на храната.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!