Псевдо-алергиските реакции на храна, исто така познати како реакции на преосетливост посредувани од не – IgE, имитираат вистински алергиски реакции, но не го вклучуваат имунолошкиот систем на ист начин. Наместо да бидат поттикнати од производството на имуноглобулин Е (IgE) антитела од имунолошкиот систем, овие реакции често се должат на други механизми, како што е ослободувањето на хистамин или други хемикалии директно од компонентите на храната.
LekovitaBloom’s
LEKOVITA | BARNAVITA
ЗНАЕЊЕТО Е ЗДРАВЈЕ, ЗНАЕЊЕТО Е ЛЕКОВИТА. | NJOHURIJA ËSHTË SHËNDET, NJOHURIJA ËSHTË BARNAVITA. Ефективната комуникација значи успешна размена на мисли, знаења и идеи. | Komunikimi efektiv nënkupton shkëmbimin e suksesshëm të mendimeve, njohurive dhe ideve. © 2023 Авторските права се задржани. | Të drejtat e autorit janë të mbrojtura.
You may also like...
0
0
votes
Article Rating
Subscribe
Connect with
Login
I allow to create an account
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
Connect with
I allow to create an account
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
0 Comments
Most Voted
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments