BarnavitaBloom’s

Glutamati është neurotransmetuesi më i rëndësishëm në sistemin nervor qendror dhe luan një rol kyç në plasticitetin sinaptik, të mësuarit dhe kujtesën. Megjithatë, eksitotoksiciteti, i cili rezulton nga stimulimi i tepërt i neuroneve nga glutamati, mund të çojë në vdekjen e qelizave të trurit dhe shoqërohet me sëmundje të ndryshme neurodegjenerative.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!