LekovitaBloom’s

Мозокот има свој лимфен систем, наречен глимфатичен систем. Овој систем игра клучна улога во елиминирањето на токсините и отпадните материи од мозокот, особено за време на спиењето.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!