LekovitaBloom’s

Мерењето на крвните нивоа на атријален натриуретичен пептид (ANP) и натриуретичен пептид Б-тип (BNP) е корисно за дијагностицирање на срцеви заболувања, бидејќи покачените нивоа може да укажуваат на проблеми со работата на срцето.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!