“ Добри навики “

Добрите навики дефинитивно имаат големо влијание врз здравјето, општата благосостојба и квалитетот на живење. Доброто здравје се гради со последователност во добри навики како редовна физичка активност, здрава исхрана, повеќе учење, доволно сон, редовни медицински прегледи кај матичен лекар и стоматолог и т.н. Секојдневната рутина на добри навики може да стане клуч за подобрување на општото здравје и долгорочно да го намали ризикот од можни сериозни заболувања. Добрите навики се како добра инвестиција во здравјето – што повеќе се вложува, толку повеќе полза ќе се има во иднина.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!