“ Создавање на добри навики “

Навиката е модел на однесување или дејство кое е автоматско и повторливо со текот на времето. Навиките често се формираат како резултат на повторување на одредена акција и постојано поврзување со одреден стимул или контекст. Затоа, создавајте добри навики и повторувајте ги често. Добрите навики имаат позитивни и долгорочни ефекти врз вашето здравје, менталното здравје и дневната ефикасност. Секогаш е најдобро да започнете со мали, постепени позитивни промени и да ги интегрирате во вашиот секојдневен живот. Креирањето добри навики може да биде корисно за подобрување на продуктивноста, здравјето и севкупниот квалитет на живот. Во исто време, разбирањето на циклусите на навики може да помогне да се разберат и променат некои негативни навики.

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!