” Temperaturat e ulta përkeqsojn gjendjen shëndetsore “

Temperaturat e ulëta mund të ndikojnë në sëmundjet kronike dhe të përkeqësojnë gjendjen e personave të prekur. Temperaturat e ulëta mund të çojnë në mbylljen e enëve të gjakut duke reduktuar rrjedhjen e gjakut në disa pjesë të trupit. Kjo situatë mund të përkeqësojë qarkullimin e gjakut dhe të ketë një ndikim negativ në sëmundjet e sistemit kardiovaskular. Gjaku mund të bëhet më i trashë (viskoziteti i tij rritet). Kjo rrit mundësinë e formimit të gjakut të trashë ose trombozës, duke rritur më tej rrezikun e komplikimeve te pacientët me sëmundje të zemrës ose me indikacione të tjera për sistemin kardiovaskular. Temperaturat e ulta mund të ndikojnë edhe në sëmundjet e frymëmarrjes si astma apo bronkiti kronik. Temperaturat e ftohta mund të shkaktojnë tkurrje të muskujve rreth rrugëve të frymëmarrjes, duke e bërë të vështirë frymëmarrjen. Ka studime që sugjerojnë se temperatura e ulët mund të ndikojë në sistemin imunitar dhe të rrisë rrezikun e shfaqjes së simptomave të sëmundjeve autoimune. Pacientët me sëmundje kronike, si artriti reumatoid ose fibromialgjia, mund të përjetojnë përkeqësim të simptomave në temperatura të ftohta, pasi kjo mund të rrisë dhimbjen dhe ngurtësimin. Është e rëndësishme që njerëzit me sëmundje kronike të marrin masat e duhura për t’u mbrojtur nga temperaturat e ftohta, duke përfshirë ngrohjen e dhomës, veshjet e përshtatshme, pirjen e lëngjeve të ngrohta dhe minimizimi i ekspozimit ndaj të ftohtit.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!