” Terapija simptomatike “

Këshilla për t’u konsultuar me mjekun përpara se të filloni terapinë simptomatike është e rëndësishme dhe rekomandohet për shumë arsye. Ndërhyrja me barnë për një simptomë specifike pa diagnozën e duhur mund të maskojë shkaqet e vërteta të problemit tuaj shëndetësor. Në disa raste, simptomat mund të jenë shenjë e problemeve më serioze shëndetësore. Një mjek mund të identifikojë simptomat dhe të rekomandojë trajtimin e duhur ose të rekomandojë doza specifike për të minimizuar efektet anësore të mundshme të terapisë simptomatike. Nëse keni një sëmundje kronike ose jeni duke marrë terapi të tjera, është e rëndësishme që terapia simptomatike të koordinohet me trajtimin aktual për të shmangur ndërveprimet e mundshme të barnave. Në përgjithësi, është gjithmonë mirë që të konsultoheni me mjekun tuaj përpara se të filloni ndonjë terapi, përfshirë terapinë simptomatike, për të siguruar trajtimin më të përshtatshëm dhe të sigurt për ju.

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!