” Ushtrimet e frymëmarrjes në mëngjes, përforcojnë shëndetin “

Ushtrimet e frymëmarrjes në mëngjes janë një nga mënyrat më të rëndësishme për të forcuar shëndetin tuaj dhe për të nisur siç duhet ditën. Ky veprim i thjeshtë është një nga mënyrat më efektive për të furnizuar trupin me oksigjenin e nevojshëm dhe për të aktivizuar sistemin nervor qendror për një fillim të freskët dhe energjik të ditës.

 

Ka shumë përfitime që vijnë nga praktikimi i frymëmarrjes së thellë dhe të vetëdijshme në mëngjes:

  • Frymëmarrja e thellë dhe e kontrolluar ndihmon në rritjen e furnizimit me oksigjen të trupit, duke i dhënë atij energjinë që i nevojitet për të përballuar aktivitetet e ditës.
  • Praktikimi i frymëmarrjes së thellë është një mënyrë e shkëlqyer për të reduktuar nivelet e kortizolit, hormonin e stresit dhe qetësimin e sistemit nervor qendror. Kjo mund të ndihmojë në menaxhimin e stresit dhe ankthit.
  • Frymëmarrja e thellë ndihmon në stimulimin e qarkullimit të gjakut dhe ndihmon në eliminimin e toksinave nga trupi. Kjo mund të ndihmojë në forcimin e sistemit imunitar dhe parandalimin e sëmundjeve.
  • Frymëmarrja e thellë mund të ndihmojë në rregullimin e funksionimit të sistemit tretës duke rritur furnizimin me oksigjen në organet dhe indet e tretjes.

Për të përfituar sa më shumë nga fryma juaj e mëngjesit, rekomandohet të praktikoni teknika të thjeshta të frymëmarrjes si frymëmarrja e thellë dhe e rregullt, duke u fokusuar në trupin tuaj dhe ndërgjegjësimi për procesin e frymëmarrjes. Mund të bëhet në minutat e para të ditës, para fillimit të detyrave të punës. Në këtë mënyrë do ta nisni ditën me energji dhe qetësi, gati për të përballuar sfidat e ditës me mendje të pastër dhe trup të freskët.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!