” Вие и вашиот матичен лекар сте тим за добро здравје “

Соработката помеѓу вас и вашиот лекар е од суштинско значење за одржување на добро здравје и подобрување на квалитетот на вашиот живот. Оваа врска создава важна основа на доверба, меѓусебно разбирање и партнерство што ви овозможува да се грижите за вашето здравје на најдобар можен начин.

 

Комуникацијата со вашиот лекар е клучна. Треба слободно да ги споделите вашите симптоми, прашања и грижи. Овој отворен дијалог е средство со кое вашиот лекар може да ги разбере вашите потреби и да препорача најдобри можни третмани за поддршка на вашето здравје. Мора да станете активен учесник во вашиот третман. Имате одговорност да ги следите советите дадени од вашиот лекар, но и право да го изразите вашето мислење во врска со вашето здравје. Ова не само што позитивно ќе влијае на вашето здравје, туку ќе создадете важен професионален однос кој овозможува успешно лекување и одржување на добро здравје.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!