” Бавното, длабоко дишење може да помогне “

Бавното, длабоко дишење е едноставна, но моќна техника за намалување на брзиот гнев и опуштање на телото. Ова е вообичаен метод за управување со стресот и побрзо заспивање. Кога вдишувате длабокo и бавно, му помагате на телото да се врати во помирна, порелаксирана состојба со активирање на парасимпатичниот автономен нервен систем. Овој дел од нервниот систем има смирувачки ефект и ја намалува мускулната тензија, помагајќи да се намали крвниот притисок и да се намали нивото на гнев. Покрај тоа, длабокото дишење може да помогне да се подобри снабдувањето со кислород низ телото.

 

Методот на бавно и длабоко дишење е лесен за имплементација, но корисен за смирување на телото и умот.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!