LekovitaBloom’s

Катехоламините како што се адреналинот и норадреналинот кои се излачуваат од надбубрежните жлезди, како и вазопресинот што се лачи од хипофизата, играат улога во регулирањето на крвниот притисок. Нивната активност може да се менува во зависност од различни фактори, вклучувајќи стрес, физичка активност, исхрана и други.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!