BarnavitaBloom’s

Trupi i njeriut ka një “tru të dytë” në traktin gastrointestinal të quajtur sistemi nervor enterik (ENS), i cili përmban rreth 100 milionë neurone dhe është i aftë të funksionojë në mënyrë autonome, pa kontroll të drejtpërdrejtë nga sistemi nervor qendror (CNS). Ky rrjet nervor është në gjendje të koordinojë proceset, reflekset dhe aktivitetet e sistemit të tretjes.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!