“Një dush i ftohtë ka shumë përfitime shëndetësore”

Një dush i ftohtë ka shumë përfitime shëndetësore, për të përfituar nga këto përfitime, rekomandohet që gradualisht të filloni me një dush të ftohtë dhe ta kombinoni atë me një dush të nxehtë. Kjo mund t’ju ndihmojë të përshtateni më lehtë dhe të përfitoni nga efektet pozitive pa përjetuar shumë shqetësime.

  • Uji i ftohtë stimulon qarkullimin e gjakut, ndihmon në përmirësimin e punës së zemrës dhe furnizimin e trupit me oksigjen dhe lëndë ushqyese.
  • Një dush i ftohtë stimulon sistemin nervor, duke rritur vigjilencën dhe energjinë.
  • Ekspozimi i shkurtër ndaj ujit të ftohtë mund të ndihmojë në rritjen e aktivitetit të sistemit imunitar duke rritur prodhimin e qelizave të bardha të gjakut që luftojnë infeksionin.
  • Një dush i ftohtë mund të ndihmojë në çlirimin e endorfinës, hormoneve të “ndjenjës mirë” dhe niveleve më të ulëta të kortizolit, hormonit të stresit.
  • Uji i ftohtë ndihmon në mbylljen e poreve dhe parandalimin e humbjes së vajrave natyralë nga lëkura dhe flokët, duke e bërë atë më të shëndetshme dhe më të shndritshme.
  • Pas aktivitetit fizik intensiv, një dush i ftohtë mund të ndihmojë në uljen e inflamacionit dhe dhimbjes së muskujve, duke përshpejtuar rikuperimin.
  • Një dush i ftohtë mund të ndihmojë në stimulimin e metabolizmit dhe të ndihmojë në djegien e kalorive për të ruajtur temperaturën e trupit.
  • Një dush i ftohtë para gjumit mund të ndihmojë në uljen e temperaturës së trupit dhe përmirësimin e cilësisë së gjumit.

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!