” Lodhja mendore para gjumit ka një ndikim negativ në cilësinë e gjumit “

Kur truri është i mbingarkuar me mendime dhe shqetësime, bëhet më e vështirë kalimi në gjendjen e relaksuar të nevojshme për gjumë të mirë. Stresi dhe ankthi që vijnë nga lodhja mendore mund të shkaktojnë pagjumësi ose ndërprerje të gjumit, duke ulur cilësinë e gjumit dhe duke ndikuar në shëndetin e përgjithshëm. Gjumi i pamjaftueshëm dhe me cilësi të dobët mund të çojë në lodhje kronike, probleme me përqendrimin dhe produktivitetin dhe përkeqësimin e shëndetit mendor dhe fizik. Për të përmirësuar cilësinë e gjumit, është e rëndësishme të vendosni zakone të mira higjienike të gjumit, të tilla si shmangia e aktiviteteve mendore stresuese para gjumit, vendosja e një rutine relaksuese dhe sigurimi i një mjedisi të qetë dhe të rehatshëm gjumi.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!